'Ik heb getwijfeld of ik nóg een jaar moest doorgaan: tot en met het EK in 2021'

'Ik heb getwijfeld of ik nóg een jaar moest doorgaan: tot en met het EK in 2021'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 08:05vr 31-07-2020 om 08:05

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 09:00vr 31-07-2020 om 09:00

Voor Björn Kuipers gaat het weer beginnen. De scheidsrechter fluit in augustus minimaal één wedstrijd in de Champions League of Europa League. De twee toernooien worden komende maand uitgespeeld.

Kuipers heeft het gemist, laat hij weten in een interview met De Telegraaf. Maar: "De coronacrisis heeft mijn ogen wel geopend. Ik heb gemerkt dat ik de afgelopen twintig jaar wel een heel drukke agenda heb gehad, met allerlei nationale en internationale scheidsrechtersverplichtingen, de supermarkten en al het werk dat daarbij komt kijken. Deze periode gaf me rust. Het was de zaak en thuis, de familie. En eigenlijk vond ik dat wel heel erg leuk. Maar ik ben wel blij dat we nu weer gaan beginnen."

De beslissing van de UEFA om het EK uit te stellen, was een klap voor de ervaren Kuipers. "Ik zat met mijn team in voorbereiding op dat toernooi, we zaten er heel scherp in en waren superfit en dan valt opeens dat grote doel weg. Maar de gezondheid van de mensen om ons heen en in de rest van de wereld was en is natuurlijk veel belangrijker dan een EK. Ik heb wel getwijfeld of ik nóg een jaar moest doorgaan: tot en met het EK dat nu in 2021 wordt gespeeld. Maar die keuze is nu wel gemaakt. Ja, dus."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws