Van Gaal: 'Ik ben bang dat het nog langer duurt dan iedereen denkt, heel jammer'

Van Gaal: 'Ik ben bang dat het nog langer duurt dan iedereen denkt, heel jammer'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 08:56vr 31-07-2020 om 08:56

Louis van Gaal vindt het 'heel jammer' dat er zo weinig profvoetballers bij de mannen uit de kast komen. Uit ervaring weet de oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en Bayern München dat homoseksualiteit wel degelijk voorkomt in het voetbal.

"Ik ben bang dat het nog langer zal duren dan iedereen denkt. Dat vind ik heel jammer", zegt Van Gaal in een interview met De Gaykrant. "Waarom zou je niet voor je 'zijn' willen uitkomen? Omdat het niet geaccepteerd wordt? Juist in de beslotenheid van de kleedkamer zou dat wel geaccepteerd worden."

De gepensioneerde trainer stelt dat homoseksualiteit in het profvoetbal 'niet veel' voorkomt. "De voetbalwereld is geen afspiegeling van de maatschappij." Nooit hoorde hij één van zijn spelers voor zijn geaardheid uitkomen. "Niet één. Dat zegt genoeg. Ik heb het wel heel vaak gedacht en vermoed bij spelers. Maar als iemand daar niet zelf mee komt, wil ik hem daar niet mee belasten."

"Nee, bij welke club dat was, doet er niet toe", aldus Van Gaal. "Ik wil juist die speler beschermen. En de meeste van hen zijn ook getrouwd met een vrouw en hebben kinderen. Dat kan ik ze echt niet aandoen."

"Toch denk ik echt dat een homoseksuele speler niets in de weg wordt gelegd. Dat ze zichzelf zouden kunnen zijn. Daar ben ik 100 procent van overtuigd. Als ze gek zijn van het spelletje, en 'relaties' kunnen aangaan met heteroseksuele mannen, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Ook omdat ik altijd heb gemerkt - en dat klinkt misschien wel gek - dat het meestal de meer creatieve spelers zijn die homo zijn. En dat soort spelers is heel waardevol in het voetbal. Met andere woorden: ze worden gewaardeerd om hun voetbalkwaliteiten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws