'Zlatan maakt toch ommezwaai en accepteert leidersrol in nieuw Milan-project'

'Zlatan maakt toch ommezwaai en accepteert leidersrol in nieuw Milan-project'

31-07-2020 09:17
14

Zlatan Ibrahimovic blijft volgens La Gazzetta dello Sport toch bij AC Milan. De Zweedse superster hintte eerder dat hij geen trek had in Europa League-voetbal met de Rossoneri, maar nu lijkt het toch van een verlengd verblijf te komen.

De onderhandelingen zijn volgens de roze sportkrant nog niet begonnen, maar binnen AC Milan bestaan er weinig twijfels over de afloop van die gesprekken. Ibrahimovic zal aan de club verbonden blijven en wordt het boegbeeld van het nieuwe project van de Italiaanse grootmacht. De Zweed zou een goed gevoel hebben bij zijn trainer, Stefano Pioli, en wil hem helpen om Milan weer aan de top te brengen.

De wijze waarop Milan het afgelopen seizoen afmaakte heeft de aanvalsleider erin gesterkt dat hij op zijn plaats zit in San Siro. De Rossoneri zetten een ongekende eindsprint in waardoor ze Europees voetbal toch nog binnenhaalden en dat heeft er voor gezorgd dat Zlatan 'meer aan de club gebonden wordt dan na een kampioensjaar'.

Het contract zal in de komende dagen worden afgestemd en daarin staat naar alle waarschijnlijkheid een salaris van vier miljoen euro netto op jaarbasis. Daarnaast krijgt hij verschillende bonussen die te maken hebben met het aantal goals dat hij maakt, het aantal wedstrijden dat hij speelt, de prestaties in de Europa League en eventuele kwalificatie voor de Champions League in het seizoen 2021/2022.