'Het zou mijn eerste EK zijn, dus het was een tegenvaller dat het niet doorging'

'Het zou mijn eerste EK zijn, dus het was een tegenvaller dat het niet doorging'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 10:09vr 31-07-2020 om 10:09

Danny Makkelie hoopte deze zomer voor het eerst actief te mogen zijn op een Europees Kampioenschap. Dat het toernooi verplaatst werd was een tegenvaller voor de arbiter uit Dordrecht.

De maanden zonder voetbal hebben Makkelie doen beseffen hoezeer hij van zijn werk houdt. "Ik miste het fluiten heel erg en merkte hoe groot mijn passie is", zegt de leidsman in een groot interview met De Telegraaf. "In juni hoopte ik te horen te krijgen dat ik met mijn team naar het EK kon. Het zou mijn eerste Europese kampioenschap zijn, dus dat het toernooi niet doorging, was een tegenvaller."

Makkelie hoopt volgend jaar wel actief te mogen zijn op het EK, maar voorspelt wel dat scheidsrechters zich dit seizoen moeten gaan aanpassen. Dat merkte hij tijdens de halve finale van de Griekse beker tussen AEK Athene en Aris Saloniki, die hij mocht fluiten. "De duels waren zonder publiek. En dat is ook wel een aandachtspuntje voor scheidsrechters in de Eredivisie. Fans houden je scherp. In lege stadions moet die scherpte uit jezelf komen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws