'Dankzij deze transfer weet ik dat een Ajax-speler écht een streepje voor heeft'

'Dankzij deze transfer weet ik dat een Ajax-speler écht een streepje voor heeft'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 12:05vr 31-07-2020 om 12:05

Zonder ook maar één minuut in Ajax 1 te hebben gespeeld, maakt Sven Botman voor acht miljoen euro de overstap naar Lille OSC. De twintigjarige verdediger werd vrijdag gepresenteerd in Frankrijk.

"Dat is wel bijzonder, maar Ajax zeer gegund", wijst hij in gesprek met De Telegraaf op de aanzienlijke transfersom. Ajax heeft bovendien een doorverkooppercentage bedongen. "Ik heb veel aan de club te danken."

De Franse transfer van Botman hing al even in de lucht, nadat hij weken geleden een mondeling akkoord bereikte met Lille. "Drie keer eerder dacht ik naar Frankrijk te kunnen reizen, maar telkens werd er weer een streep doorheen gezet. Lille wilde eerst de zekerheid hebben een speler te verkopen, voordat er in mij kon worden geïnvesteerd."

Woensdagavond kreeg Botman alsnog groen licht om naar Lille te komen. "Donderdagochtend ben ik gekeurd, is het papierwerk in orde gemaakt en daarna was het wachten op de uitslagen van de medische testen. In de tussentijd ben ik op huizenjacht gegaan."

Voor Botman komt er een einde aan twaalf jaar Ajax. "Met pijn in het hart, maar ook dankbaar. Dankzij deze transfer weet ik dat een door Ajax opgeleide speler écht een streepje voor heeft. Voetballend, maar ook in het verloop van zijn carrière."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws