FC Twente presenteert vijfde versterking: Lamprou terug in de Eredivisie

FC Twente presenteert vijfde versterking: Lamprou terug in de Eredivisie

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 18:00vr 31-07-2020 om 18:00

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 18:03vr 31-07-2020 om 18:03

FC Twente heeft de komst van Lazaros Lamprou via de officiële kanalen bevestigd. De Griekse aanvaller wordt het komende seizoen gehuurd van PAOK Saloniki, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt. Twente heeft een optie tot koop.

Griekse en Nederlandse media maakten donderdag al melding van de terugkeer van Lamprou op de Nederlandse velden. Hij speelde twee seizoenen geleden voor Fortuna Sittard, waar hij met zeven goals en zes assists in 24 Eredivisie-wedstrijden indruk wist te maken. Bij PAOK moest Lamprou het voornamelijk doen met een bijrol. Hij kwam het afgelopen seizoen tien keer binnen de lijnen.

De 22-jarige Griek is blij met de nieuwe uitdaging die hij aan mag gaan. "FC Twente is een grote club. Dat is een van de redenen waarom ik getekend heb, de grootte, de geschiedenis maar vooral de supporters", laat hij weten aan de clubkanalen. "Ik wil mezelf laten zien en het team helpen met goals en assists. Ik heb heel veel zin in het seizoen."

Lamprou is de vijfde zomeraanwinst van Twente. De club legde eerder al Vaclav Cerny (FC Utrecht), Kik Pierie (Ajax) en Nathangelo Markelo (Everton) op huurbasis vast en Gijs Smal werd permanent overgenomen van FC Volendam. Het is de bedoeling dat ook Ajax-speler Danilo Pereira gehuurd wordt. Technisch directeur Jan Streuer van Twente gaf eerder deze week al aan dat er nog meer spelers gehaald gaan worden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws