Heerenveen lost acuut keepersprobleem op met oude bekende Mulder

Heerenveen lost acuut keepersprobleem op met oude bekende Mulder

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 13:16vr 31-07-2020 om 13:16

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 13:22vr 31-07-2020 om 13:22

De kogel is door de kerk: Erwin Mulder is de nieuwe doelman van sc Heerenveen. Hij tekent een tweejarig contract bij de Friese club, waar hij tussen 2015 en 2017 al onder de lat stond.

Mulder komt transfervrij over van Swansea City. De club uit Wales strandde woensdagavond in de halve finale van de play-offs om een Premier League-ticket, waardoor Heerenveen hem een dag later kan presenteren. De Friezen waren met spoed op zoek naar een doelman, omdat Warner Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch deze zomer vertrokken.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Mulder. "Met Erwin hebben we een zeer ervaren doelman aangetrokken. Dat was onze ambitie en dat is gelukt", licht hij toe. "Erwin kent de club, kent de Eredivisie en neemt veel ervaring met zich mee vanuit Groot-Brittannië. De afgelopen weken stond hij bij de laatste duels van Swansea onder de lat en is dus wedstrijdfit."

Het wordt voor Mulder zijn tweede periode in Friesland. In de zomer van 2015 maakte hij de overstap van Feyenoord naar Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion keepte hij zeventig wedstrijden. Bij Swansea was hij voornamelijk bankzitter.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws