Van Anholt weg bij NAC Breda: 'De keuze gemaakt om uit elkaar te gaan'

Van Anholt weg bij NAC Breda: 'De keuze gemaakt om uit elkaar te gaan'

31-07-2020 17:21
9

Pele van Anholt vertrekt per direct bij NAC Breda, maakt de club bekend. Het contract van de rechtsback wordt niet verlengd.

Na twee seizoenen zit het avontuur van Van Anholt bij NAC erop. 'Pele trainde de afgelopen weken nog mee, maar nu is de keuze gemaakt om uit elkaar te gaan. Het reeds afgelopen contract van de rechtsback zal niet worden verlengd. Wij wensen Pele heel veel succes toe in de toekomst', schrijft NAC in een kort bericht op Twitter.

Van Anholt kreeg onlangs een aanbieding uit Cyprus, vertelde hij aan BN DeStem. "Het aanbod uit Cyprus zag er interessant uit, maar ik had er niet zo'n goed gevoel bij. We kennen allemaal de verhalen uit dat soort landen dat de betalingen opeens niet meer gedaan worden. Ik ben geen vrijwilliger. Als ik na een maand geen salaris meer krijg, schiet dat natuurlijk niet op. Die gok ga ik nu niet wagen, want ik heb geen zin om na een maand terug te zijn in Nederland met het bekende verhaal: een avontuur rijker, een illusie armer. Het ziet het er altijd mooi uit, maar in de praktijk valt het soms tegen."

Van Anholt speelde in Nederland voor FC Emmen, sc Heerenveen en Willem ll. Ook kwam hij uit voor LA Galaxy.