Zure avond op De Herdgang voor UNA-spelers: 'Verdampt op het laatste moment'

Zure avond op De Herdgang voor UNA-spelers: 'Verdampt op het laatste moment'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 19:45vr 31-07-2020 om 19:45

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 19:58vr 31-07-2020 om 19:58

De amateurs van VV UNA zouden vrijdagavond eigenlijk tegen PSV oefenen, maar zijn van een koude kermis thuisgekomen. Eén van de spelers legde een positieve coronatest af, waardoor het oefenduel is afgelast: de PSV-selectie speelde in plaats daarvan een onderling duel.

Volgens het Eindhovens Dagblad kreeg de speler in kwestie het slechte nieuws in de bus te horen: vervolgens is hij met zijn ouders naar huis gegaan, terwijl de overige spelers met de bus terug naar Zeelst gingen. De trainer van UNA, oud-prof Harrie Gommans, zit vol vragen. "Hoe nu verder? Dat is de grote vraag", reageert Gommans tegenover het ED. "We hopen snel antwoorden te krijgen. Moeten we nu allemaal in quarantaine?"

Voorzitter Peter Smetsers hoopt vooral dat de speler in kwestie niemand heeft besmet. "Het is nu vooral belangrijk om de schade te beperken. We kijken hoe we de zaak onder controle kunnen houden en risico's kunnen vermijden", aldus de preses van de Derde Divisie Zondag-club, die meeleeft met zijn spelers. "Als UNA-speler tegen PSV spelen is een hoogtepunt wat je normaal gesproken niet hebt, dat verdampt dan op het laatste moment..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws