Schmidt bij PSV-'debuut' getuige van 1-1 tussen Team-Dumfries en Team-Viergever

Schmidt bij PSV-'debuut' getuige van 1-1 tussen Team-Dumfries en Team-Viergever

31-07-2020 20:01 Laatste update: 20:03
85

Team-Viergever heeft vrijdagavond op De Herdgang gelijkgespeeld tijdens een oefenwedstrijd met Team-Dumfries. Sam Lammers leek zich in de slotfase van het onderlinge partijtje tot matchwinner te kronen, maar Denzel Dumfries zorgde alsnog voor een puntendeling.

PSV moest de wedstrijdselectie noodgedwongen in tweeën splitsen, nadat het oefenduel met VV UNA niet doorging. Eén van de spelers van de Derde Divisie-club uit Zeelst had een positieve coronatest afgelegd, waardoor het hele team zich terug moest trekken. PSV koos vervolgens voor een onderling duel van twee keer 22,5 minuten. Het beoogde basisteam onder leiding van Denzel Dumfries trad aan tegen de reserves, die aangevoerd werden door Nick Viergever.

Wedden

Meer odds

De wedstrijd ging gelijk op en doelmannen Lars Unnerstall en Jeroen Zoet moesten aan beide zijden meerdere malen ingrijpen. Bruma kreeg de grootste kans namens Team-Dumfries, maar stuitte op Zoet. Pas in de slotfase werd de wedstrijd opengebroken: Lammers miste eerst een prima kans, maar tikte even later alsnog binnen op aangeven van Dante Rigo. Daarmee leek hij de matchwinner te worden, maar Dumfries nam zijn team in de slotfase alsnog bij de hand: beide teams konden met een 1-1 te kleedkamer opzoeken.

De nieuwe hoofdtrainer Roger Schmidt vervolgt komende week zijn voorbereiding met een oefentrip in Duitsland. SC Verl en KFC Uerdingen 05 zijn op zaterdag 8 en zondag 9 augustus de tegenstanders.