Zure rentree voor Memphis, PSG pakt Coupe de la Ligue na penalty's

01-08-2020 00:01 Laatste update: 00:02
58

Paris Saint-Germain heeft zich na de Coupe de France ook verzekerd van de Coupe de la Ligue. Er moest een strafschoppenserie aan te pas komen om Olympique Lyon te verslaan: na 120 minuten stond een 0-0 tussenstand op het scorebord. Het is de vierde prijs die PSG dit seizoen pakt. De club werd ook kampioen van Frankrijk en pakte de Super Cup.

Memphis Depay maakte bij Lyon na 6,5 maand zijn rentree in een officiële wedstrijd. Hij raakte op 15 december zwaargeblesseerd in het duel met Stade Rennes. Memphis speelde wel al een aantal oefenwedstrijden.

PSG speelde vorige week in de finale van de Coupe de France nog in een 4-4-2-systeem, maar door de zware blessure van Kylian Mbappé trad de ploeg tegen Lyon aan in 4-3-3. Marquinhos speelde op het middenveld en voorin stonden Angel Dí María, Mauro Icardi en Neymar. De topclub uit Parijs kreeg de eerste grote kans na een paar minuten spelen, maar veel meer werd er niet gecreërd. Memphis liet zich af en toe zien, maar ook hij kon geen gevaar stichten.

Kort na de rust kreeg de Oranje-spits een nieuwe kans op een goal. Zijn wedstrijd duurde uiteindelijk tachtig minuten. In de slotfase waren Maxwel Cornet (Lyon) en Neymar (PSG) dicht bij een treffer. Gescoord werd er uiteindelijk niet en dus moest er twee keer vijftien minuten worden verlengd. De verlenging kwam met name voor Lyon uiterst ongelegen in verband met de Champions League-wedstrijd tegen Juventus over zeven dagen. PSG speelt een kleine week later tegen Atalanta Bergamo.

Ook in de verlenging werden geen doelpunten gemaakt, al was Dí María er nog het dichtste bij. Beide ploegen waren in de strafschoppenreeks nauwelijks uit evenwicht te brengen. De eerste tien penalty's werden feilloos benut, maar Lyon gleed uiteindelijk uit. Bertrand Traoré zag zijn strafschop worden gekeerd, waarna PSG de beslissende binnenschoot en de prijs pakte.

Het verliezen van de bekerfinale is een harde klap voor Lyon, dat voor het eerst in 24 jaar geen Europees voetbal gaat spelen. Het winnen van de Coupe de la Ligue zou toegang geven tot de Europa League.