Meesterscout Ajax: 'Heel technisch en enorm snel, heeft iets weg van Seedorf'
Ajax-scout John Steen Olsen

Meesterscout Ajax: 'Heel technisch en enorm snel, heeft iets weg van Seedorf'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 07:10za 01-08-2020 om 07:10

John Steen Olsen volgde Mohammed Kudus al twee jaar bij FC Nordsjaelland, voordat Ajax toesloeg. De Deense meesterscout (77) van de Amsterdammers heeft hoge verwachtingen van de negentienjarige Ghanees.

"Eén van de grootste talenten van Denemarken. Het is een jongen met zoveel kwaliteit", zegt Olsen in De Telegraaf over Kudus. "Technisch heel goed, en enorm snel. Ik heb hem samen met Henk Veldmate (hoofdscout van Ajax, red.) vaak aan het werk gezien. Ook hij is enorm enthousiast."

Olsen denkt dat Ajax profijt kan hebben van de veelzijdigheid van Kudus. "Kudus kan sowieso op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar voorin kan hij ook in de spits spelen of op rechts. Hij is daardoor zó interessant. Hij heeft wel iets weg van een jonge Clarence Seedorf, al hou ik er niet van om spelers te vergelijken met andere spelers. Kudus is uiteindelijk gewoon Kudus."

De meesterscout vindt het niet gek dat Ajax liefst negen miljoen euro betaalde om de jonge Kudus los te weken bij Nordsjaelland. "Dat soort bedragen is normaal in deze tijd. Er was ook veel interesse voor Kudus."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws