Van Wolfswinkel: 'Ik kocht bloemen om sorry te zeggen voor de komende maanden'

Van Wolfswinkel: 'Ik kocht bloemen om sorry te zeggen voor de komende maanden'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 11:48za 01-08-2020 om 11:48

Ricky van Wolfswinkel verkeerde lang in onzekerheid, toen er in de zomer van 2019 een hersenaneurysma bij hem werd ontdekt. Hij vertelt erover in gesprek met de BBC.

Van Wolfswinkel, spits van FC Basel, kreeg tijdens het duel met LASK Linz een tik op zijn hoofd. Na enkele onderzoeken werd er een anaurysma gevonden in zijn hersenen. Dat is een bloedvatmisvorming. Wanneer deze knapt ontstaat er een hersenbloeding. Van Wolfswinkel meldde zich vier maanden na zijn hersenoperatie weer op het trainingsveld, maar aan voetballen hoefde hij voorlopig nog niet te denken.

"Het was eng", geeft Van Wolfswinkel toe in gesprek met de BBC. "Zoiets verwacht je niet. Normaal gesproken weet je met blessures hoe lang je eruit ligt en werk je iedere dag om te herstellen. Je hebt geen idee wat het is.  Het waren een paar zware dagen in het ziekenhuis."

Dat Van Wolfswinkel niet mocht voetballen, hakte er flink bij hem in. "Ik kon zes maanden niet spelen, ik kon niet trainen, ik kon niets. Toen ik uit het ziekenhuis kwam, heb ik bloemen gekocht voor mijn vrouw om sorry te zeggen voor de komende maanden. Ik wist dat ik chagrijnig zou zijn. Er waren wedstrijden waarin ik na twintig minuten zei: ik moet weg, ik kan niet kijken."

Van Wolfswinkel was klaar om te vlammen, maar toen gooide corona roet in het eten. Hij probeert het te relativeren. "Ik heb altijd gezegd dat er ergere dingen in het leven zijn. Mensen stierven aan het coronavirus, dus waarom zou ik dan klagen als ik langer herstel van mijn aneurysma?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws