'Atalanta zonder vermagerde sterspeler tegen PSG: geen blessure, maar depressie'

'Atalanta zonder vermagerde sterspeler tegen PSG: geen blessure, maar depressie'

01-08-2020 12:25
16

Atalanta Bergamo moet het zonder Josip Ilicic stellen in het duel met Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League. De officiële reden is een enkelblessure, maar volgens Italiaanse media kampt de 32-jarige Sloveen met een depressie.

Ilicic heeft de lockdown in Bergamo als gevolg van het coronavirus niet goed verteerd, melden onder meer Sky Sport ItaliaLa Repubblica en La Gazzetta dello Sport. De spits zou flink zijn afgevallen en zijn spierkracht sindsdien nog altijd niet hebben herwonnen. Atalanta heeft hem nu toestemming gegeven om in zijn thuisland te herstellen.

De Italiaanse club van Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens gaf eerder nog een enkelblessure als officiële reden voor de absentie van zijn sterspeler op. Ilicic blijkt echter niet goed in zijn vel te zitten en is niet in staat om te spelen. Hij erkende eerder dat hij in 2018 al eens voor zijn loopbaan vreesde, nadat hij om mysterieuze redenen in het ziekenhuis was opgenomen.

Voor Atalanta is het wegvallen van Ilicic een groot gemis. Hij was in 34 officiële duels goed voor 21 goals en 9 assists. Overigens moet ook PSG zijn topscorer missen: Kylian Mbappé kampt met een enkelblessure.