Schalk na Go Ahead-avontuur weer Europa in: 'Was met Fair Play, niet wat je wil'

Schalk na Go Ahead-avontuur weer Europa in: 'Was met Fair Play, niet wat je wil'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 16:32za 01-08-2020 om 16:32

Laatste update: zaterdag 1 augustus 2020 om 16:43za 01-08-2020 om 16:43

Alex Schalk had na vijf jaar terug kunnen keren op de Nederlandse velden, maar zal komend seizoen opnieuw voor het Zwitserse Servette FC uitkomen. Roda JC en oude liefde NAC Breda hadden belangstelling, maar Schalk gaat binnenkort Europa League-voetbal spelen.

NAC meldde zich halverwege het seizoen al en was serieus. "Dat kietelde me. Het raakte mijn ziel. Met hoofdscout Peter Maas heb ik oriënterend gesproken, daarna hebben we contact gehouden. Een aanbieding heb ik nooit gehad, omdat iedereen in die periode met zichzelf bezig was bij NAC", blikt Schalk terug in gesprek met BN DeStem, doelend op het ontslag van toenmalig trainer Ruud Brood en de daarmee gepaard gaande onrust. De interesse uit Breda werd vervolgens niet doorgezet. "Omdat het zo onrustig was bij de club, wilde ik niet langer wachten en besloot ik te verlengen bij Servette."

Roda JC meldde zich later, maar viste ook achter het net. "Jeffrey van As (technisch directeur van Roda JC, eerder actief voor NAC, red.) heeft mij ook gebeld, evenals Kees Luijckx (oud-speler van NAC, onlangs teruggekeerd in Kerkrade, red.). Ik zal altijd netjes de telefoon opnemen, maar de kans om de Europa League in te gaan, laat ik me niet ontnemen."

Servette is één speeldag voor het einde namelijk al zeker van plek 4 in de Zwitserse Super League. Schalk mag zich opmaken voor zijn eerste Europese avontuur sinds 2015, toen hij met Go Ahead Eagles uitkwam in de Europa League-voorrondes. "We deden mee vanwege het winnen van de Fair Play Cup, dat is ook niet wat je wil als sportman toch? Nu hebben we het zelf afgedwongen, is het echt verdiend. Dus kijk ik er meer naar uit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws