Ten Hag keurt Ajax-goal af en corrigeert klagende spelers

Ten Hag keurt Ajax-goal af en corrigeert klagende spelers

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 17:34za 01-08-2020 om 17:34

Een opvallend moment tijdens de eerste training van Ajax. Trainer Erik Ten Hag, die even dienst deed als scheidsrechter, keurde een goal af vanwege buitenspel, maar daar waren enkele spelers het niet mee eens. De Ajax-trainer probeert ze bij te brengen dat een beslissing van de scheidsrechter altijd geaccepteerd dient te worden.

Noa Lang dacht een goal te maken, maar daar stak Ten Hag een stokje voor. Het zorgde voor wat discussie op het veld. Ten Hag besloot zich er uiteindelijk mee te bemoeien omdat de discussie te lang duurde. "Dat is goed. Het zijn winnaars, dus ze doen er alles aan om het te beïnvloeden", zegt Ten Hag voor de camera van FOX Sports. "Dan moeten we de grenzen opzoeken, want we willen beter worden. Dat kun je alleen door de grenzen te verleggen."

Ten Hag liet het eerst gaan, maar besloot toch om er wat van te zeggen. "Als er meer gepraat dan gevoetbald wordt, is het tijd om in te grijpen. Ik heb liever dat ze het eerst zelf oplossen. Tijdens de wedstrijd kan ik niet ingrijpen en moeten ze het zelf oplossen."

"Ik verwacht van m'n team dat ze weerbaar zijn. Je probeert duidelijk te maken hoe ze moeten anticiperen op een discutabele beslissing van de scheidsrechter of een negatieve opmerking van een medespeler", zegt Ten Hag. "Je moet als team doorgaan. De negatieve beslissing moet je accepteren en verder gaan."

De spelers van het verliezende team moesten voor straf opdrukken. "Het gaat erom dat ze resultaat halen. Ze hebben verloren, maar wel door een mentale zwakte."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws