Fledderus over Zeefuik-soap: Op dit moment zijn we er nog niet uit met elkaar

Fledderus over Zeefuik-soap: "Op dit moment zijn we er nog niet uit met elkaar"

01-08-2020 23:00
24

FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus heeft zaterdagavond een update gegeven over de status van Deyovaisio Zeefuik. De rechtsback wil een transfer maken, wordt begeerd door Southampton en Hertha BSC en wil zelf liever naar Berlijn dan naar Zuid-Engeland.

Hertha is vooralsnog echter niet bereid om aan de vraagprijs van FC Groningen te voldoen, terwijl Southampton dat wél is. "Het is mijn indruk dat ze hem nog steeds willen hebben, maar op dit moment zijn we er nog niet uit met elkaar", vertelt Fledderus voor de FOX Sports-camera's over Hertha BSC. "Maar dan zullen ze wel met FC Groningen tot een akkoord moeten komen."

Southampton maakte ook jacht op Zeefuik en wilde dus wel de miljoenen betalen die FC Groningen verlangde. "Maar uiteindelijk moet de speler daar ook naartoe willen, anders heb je alsnog niets." Of het alsnog tot een transfer komt, durft Fledderus niet te zeggen: Zeefuik dreigde al met een transfervrij vertrek in 2021. "Deyo heeft nog elf maanden een contract bij ons. We zouden hem het liefst houden: ik heb geprobeerd om te verlengen, maar dat wilde hij niet en dat begrijp ik ook wel. Als je hem vanavond (zaterdag, red.) ziet spelen, is hij ook wel toe aan een volgende stap."

Eeerder op de zaterdag meldde een andere steunpilaar van FC Groningen, Sergio Padt, dat hij blijft: FC Emmen hengelde naar de sluitpost, die echter niet is ingegaan op het aanbod uit Drenthe.