'PSG optimistisch richting CL-clash: Mbappé herstelt veel sneller dan verwacht'

'PSG optimistisch richting CL-clash: Mbappé herstelt veel sneller dan verwacht'

02-08-2020 08:36
6

Een enorme opsteker lonkt voor Paris Saint-Germain. Sterspeler Kylian Mbappé is mogelijk toch inzetbaar in de clash met Atalanta Bergamo in de kwartfinale van de Champions League.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde L'Équipe herstelt de 21-jarige aanvaller veel sneller dan verwacht. Hoewel het een race tegen de klok blijft, is er inmiddels reden voor optimisme. De kans dat PSG-trainer Thomas Tuchel een beroep op hem kan doen op 12 augustus is meer dan vijftig procent, zo weet de Franse sportkrant.

Mbappé raakte vorige week vrijdag geblesseerd in de finale van de de Coupe de France tegen Saint-Étienne, nadat hij hard onderuit werd gehaald door Loïc Perrin. De enkel van de Franse wereldkampioen klapte dubbel, waarna hij in tranen het veld verliet. Bij de bekeruitreiking liep hij op krukken.

Onderzoek wees uit dat Mbappé zijn rechterenkel had verstuikt. Hij miste daardoor al de eindstrijd van de Coupe de La Ligue tegen Olympique Lyon. Ook door het treffen met Atalanta ging aanvankelijk een streep, maar nu mag PSG toch weer hopen dat de ster van de partij is.