Idrissi: 'Ik weet niet waarom die wedstrijden in het leven zijn geroepen'

Idrissi: 'Ik weet niet waarom die wedstrijden in het leven zijn geroepen'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 10:54zo 02-08-2020 om 10:54

Oussama Idrissi ziet dat AZ nog niet in de vorm van het vorige seizoen verkeert. De Alkmaarders gingen zaterdag met 1-0 onderuit in een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, maar al te veel zorgen maakt de Marokkaanse aanvaller zich niet.

"Normaal is het seizoen klaar en krijg je pak hem beet twee weken rust, waarna je voor jezelf weer een beetje opstart. Maar ons lichaam heeft iets te lang rust gehad. We hebben nu zes weken om ons lichaam sterker te maken", zegt Idrissi tegen het ANP. De 24-jarige linksbuiten is ook nog niet helemaal tevreden over zijn eigen progressie in de voorbereiding. "Het zit hem niet zozeer in mijn fysiek, maar voornamelijk in de kwaliteit. Ik ben net wat minder explosief en als ik een actie maak, dan kom ik net wat puf tekort. Ik mis nog net die vijf procent."

Daarom is Idrissi blij dat AZ deze zomer voornamelijk tegenstanders van formaat treft in de voorbereiding. Met oefenduels tegen amateurclubs heeft hij niet veel op. "Ik weet überhaupt niet waarom die wedstrijden in het leven zijn geroepen. Volgens mij is dat meer voor de regio en de marketing. Maar aan duels tegen goede clubs hebben we veel meer. Ik wil nu een sterke basis neerleggen en ben hongerig om prijzen te pakken en me te manifesteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws