Padt in 2021 transfervrij: 'Ik droom van het buitenland of de top-vier'

Padt in 2021 transfervrij: 'Ik droom van het buitenland of de top-vier'

02-08-2020 13:33
73

FC Groningen-doelman Sergio Padt liet zaterdagavond weten dat hij niet naar FC Emmen zal vertrekken. De dertigjarige Amsterdammer gaat – in principe – zijn zevende seizoen bij FC Groningen in, maar de kans is wel aanwezig dat het zijn laatste seizoen wordt.

De verbintenis van Padt loopt medio 2021 namelijk af. "Ik heb de droom om nog een keer naar het buitenland te gaan of naar een top-vierclub in Nederland", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "En volgend jaar loopt mijn contract af en zie ik wel wat er gebeurt."

Wedden

Meer odds

Na het plotselinge nieuws uit Emmen is het nu weer rustiger geworden rondom Padt. De doelman houdt zich voorlopig op de vlakte als het gaat om een mogelijke transfer. "Komt er wat anders, dan zal die partij met de club moeten praten en moet ik er zelf ook voor openstaan." Het lijkt er vooralsnog wel op dat hij in ieder geval het seizoen 2020/2021 afmaakt bij FC Groningen, dat eerder deze zomer Arjen Robben al terughaalde. "Dat telt wel mee. Al blijft mijn eigen toekomst en die van mijn gezin het belangrijkste."

Padt speelde zaterdagavond mee in de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen. De ploeg van Danny Buijs won met 1-0 van Heracles Almelo.