Blind gaat 'goede vriend' missen bij Ajax: 'Al mijn partners verlaten me'

Blind gaat 'goede vriend' missen bij Ajax: 'Al mijn partners verlaten me'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 16:35zo 02-08-2020 om 16:35

Daley Blind gaat Joël Veltman missen. De twee vormden afgelopen seizoen het defensieve hart van Ajax, maar dat zal komend jaar anders zijn door het vertrek van Veltman naar Brighton & Hove Albion.

Blind noemt Veltman een 'belangrijke kracht'. "Ik heb altijd heel prettig met hem samengewerkt en hij is een een goede vriend van me geworden. Buiten het veld konden we het heel goed met elkaar vinden, op het veld hadden ook zeker een klik. Al mijn partners, eerst Matthijs de Ligt en nu Veltman, verlaten me", zegt hij met een knipoog voor de camera van Voetbal International.

De vraag is nu wie de nieuwe partner van Blind wordt in het centrum van de Ajax-defensie. Perr Schuurs, Edson Álvarez en Jurriën Timber gelden als opties. "We hebben een goede groep", vindt Blind. "Er zijn altijd jongens die opstaan als mensen vertrekken, dat zal dit jaar niet anders zijn. De een gaat weg en een nieuwe jongen komt. Ik voorzie geen problemen. Het kan een goed seizoen worden."

Over zijn eigen toekomst kan de dertigjarige Blind niet veel zeggen. "Of er belangstelling is geweest? Als dat zo is, zou ik het jou niet vertellen. Ik heb het gewoon ontzettend naar m'n zin. Wat komt, dat komt. We zien het wel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws