Buijs bombardeert Robben tot aanvoerder FC Groningen: 'Het ultieme voorbeeld'

Buijs bombardeert Robben tot aanvoerder FC Groningen: 'Het ultieme voorbeeld'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 21:14zo 02-08-2020 om 21:14

Het is definitief: Arjen Robben is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. Voor trainer Danny Buijs was het een logische keuze, laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden.

"Hij is het ultieme voorbeeld voor iedereen", zegt Buijs over Robben, die de aanvoerdersband overneemt van de naar Derby County vertrokken Mike te Wierik. De trainer doet ook een beroep op Sergio Padt, Bart van Hintum en Azor Matusiwa. "Je kunt natuurlijk niet alles op de schouders van Arjen Robben leggen. Je hebt naast hem ook twee of drie andere jongens nodig die hem helpen en verantwoordelijkheid dragen.

Robben moet zich volgens Buijs 'vooral kunnen richten op voetballen, niet op allerlei randzaken'. "Daarom gaan spelers als Bart van Hintum, Azor Matusiwa en Sergio Padt ook een rol spelen. Het is niet zo dat alleen een aanvoerder bepaalde taken heeft. Het moet van meerdere jongens komen.’"

Tijdens het gewonnen oefenduel met Heracles Almelo - Robben ontbrak - droeg Matusiwa de aanvoerdersband. Dat was opvallend, omdat de middenvelder deze zomer publiekelijk aanstuurde op een vertrek naar Frankrijk. "Ook Matusiwa is een voorbeeld voor de groep. Een op en top professional, die door andere jongens enorm wordt gewaardeerd als collega", aldus Buijs. "Ik heb het gevoel dat hij die knop heeft omgezet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Logisch dat Robben aanvoerder wordt van FC Groningen?

(1360 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws