Manchester City shopt bij Valencia en heeft eerste topaankoop binnen

Manchester City shopt bij Valencia en heeft eerste topaankoop binnen

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 21:02di 04-08-2020 om 21:02

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 21:14di 04-08-2020 om 21:14

Manchester City versterkte zich deze zomer al met de jonge talenten Yan Couto en Issa Kaboré en heeft nu ook zijn eerste serieuze versterking gecontracteerd. De twintigjarige Ferrán Torres komt over van Valencia en heeft voor vijf seizoenen getekend.

Manchester City betaalt in eerste instantie naar verluidt 27 miljoen euro, maar dat bedrag kan door verschillende bonussen nog oplopen tot veertig miljoen euro. Torres brak vorig seizoen definitief door bij Valencia en krijgt nu de schone taak om in de voetsporen van landgenoot David Silva (34) te treden. Die verruilde Valencia in 2010 ook voor Manchester City en groeide in tien jaar tijd uit tot boegbeeld van The Citizens.

"Ik ben erg blij om me bij City te melden", vertelt Torres op de clubwebsite. "Iedere speler wil betrokken zijn bij aanvallende teams en Manchester City is een van de meest aanvallende clubs in de voetbalwereld." Torres kijkt uit naar de samenwerking met City-manager Pep Guardiola. "Pep laat zijn ploegen open en agressief spelen, daar houd ik van. Hij is een manager die heeft bewezen spelers beter te maken."

City-directeur Txiki Begiristain verwacht veel van de twintigjarige Torres. "We hebben zijn progressie goed gevolgd en we zijn erg onder de indruk. Hij is jong en kan zich nog verder ontwikkelen, maar zijn technische kwaliteiten zijn precies wat wij zoeken in een vleugelaanvaller. Hij is snel, kan ruimtes creëren met één beweging en is in staat om wedstrijden te beslissen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws