'Transfersucces Barcelona: verdediger Manchester City zet zinnen op terugkeer'

'Transfersucces Barcelona: verdediger Manchester City zet zinnen op terugkeer'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 21:48zo 02-08-2020 om 21:48

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 21:52zo 02-08-2020 om 21:52

De terugkeer van Manchester City-verdediger Eric García naar FC Barcelona is een kwestie van tijd. Dat meldt Diario SPORT zondag. De bal ligt nu bij de twee clubs.

De 21-jarige García maakte drie jaar geleden de overstap van Barcelona naar Manchester City. De Catalaanse grootmacht polste hem onlangs voor een terugkeer - en niet zonder succes: García heeft besloten dat hij terug wil naar zijn grote liefde.

Het is volgens SPORT alleen nog de vraag wanneer Garciá naar Barça komt. Hij hoopt dat Manchester City toestemming geeft. Gebeurt dat niet, dan wacht hij tot hij volgend jaar uit zijn contract loopt. Barça heeft hem het liefst zo snel mogelijk in Camp Nou.

Bij Barcelona moet García de concurrentiestrijd aangaan met Gerard Piqué, Clément Lenglet en Ronald Araújo. De geblesseerde Samuel Umtiti mag weg. Over de hoogte van de transfersom die Barça moet betalen aan City is niets bekend.

García brak afgelopen seizoen door bij Manchester City. In de Premier League kwam hij tot dertien optredens, waarvan acht als basisspeler. Vermoedelijk gaat manager Josep Guardiola hem ook gebruiken in de Champions League-return tegen Real Madrid (vrijdag).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws