Dag van de waarheid AZ en Ajax: 'Ik houd rekening met het slechtste scenario'

Dag van de waarheid AZ en Ajax: 'Ik houd rekening met het slechtste scenario'

03-08-2020 07:18 Laatste update: 07:32
202

Het is de dag van de waarheid voor AZ en Ajax: maandag moet duidelijk worden welke Nederlandse club het belangrijkste Champions League-ticket krijgt. De Alkmaarders hebben zich er nog niet bij neergelegd, maar Arne Slot en Teun Koopmeiners houden nergens rekening mee.

Het verhaal is bekend: Ajax kreeg als nummer één van het afgebroken Eredivisie-seizoen het belangrijkste Champions League-ticket toegewezen van de KNVB. AZ protesteerde tegen het besluit en maandag hakt de UEFA knopen door. Voor Slot speelt de juridische strijd geen rol in de voorbereiding: alles is gericht op de tweede voorronde van de Champions League op 25/26 augustus.

"Als staf en spelers houden we er alleen maar rekening mee dat we in de tweede voorronde gaan starten. Wat er op de burelen speelt, is aan hen. Het kan voor ons dan hooguit gaan meevallen", laat Slot weten aan De Telegraaf. Koopmeiners beaamt dat. "Ik houd rekening met het voor ons slechtste scenario en dat is dat we op 25 augustus moeten starten. Als we daarop voorbereid zijn, dan zijn we op alles voorbereid. Ik laat het verder lekker aan het bestuur over."

Koopmeiners hoopt op een flitsende seizoenstart van AZ, dat afgelopen weekend onderuit ging in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht (1-0). Koopmeiners: "Het goede gevoel is helemaal niet weggegaan en alleen maar verder aangewakkerd. We gaan op dezelfde voet verder. Iedereen kent elkaar door en door en iedereen heeft er enorm veel zin in om Champions League te gaan spelen in plaats van Europa League."

"Wij beseffen met z’n allen heel goed hoe belangrijk die tweede voorronde is voor ons als club na alles wat we vorig jaar gepresteerd hebben", zegt Slot. "Als we die winnen, zitten we al minimaal in de groepsfase van de Europa League en hebben we nog alle kans om de Champions League te halen. Het belang van die ene wedstrijd is enorm groot."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie