'Van der Sar als groot voorvechter aan de basis van financiële opsteker Feyenoord'

'Van der Sar als groot voorvechter aan de basis van financiële opsteker Feyenoord'

03-08-2020 08:07 Laatste update: 08:23
194

Nathan Aké is de melkkoe van Feyenoord: zodra de transfer van de Bournemouth-verdediger naar Manchester City rond is, incasseert Feyenoord bijna een half miljoen euro. De teller loopt daarmee op naar een totaal van 3,5 miljoen, aldus De Telegraaf.

Aké verhuisde op zestienjarige leeftijd van Feyenoord naar Chelsea en maakte in 2017 voor 23 miljoen euro de overstap naar Bournemouth. Met zijn naderende Manchester City-transfer erbij opgeteld, heeft de Rotterdamse club sinds zijn vertrek 3,5 miljoen euro aan hem verdiend.

Feyenoord mag Ajax-directeur Edwin van der Sar dankbaar zijn, meldt De Telegraaf. Hij was als bestuurslid van de ECA, de European Club Associaton, een grote voorvechter van de regeling waarbij zogeheten 'binnenlandse transfers' dit jaar voor het eerst de oude club laten meedelen door middel van een opleidingsvergoeding.

Met het Aké-geld gaat Feyenoord niet de transfermarkt op. Dick Advocaat heeft bij technisch directeur Frank Arnesen aangedrongen op een aantal breedteversterkingen, maar het geld in De Kuip is op. Wel kan de Rotterdamse club zich nog versterken met transfervrije spelers.