UEFA beslist: AZ moet beste Champions League-ticket definitief aan Ajax laten

UEFA beslist: AZ moet beste Champions League-ticket definitief aan Ajax laten

09-08-2020 23:16 Laatste update: 23:26
243

Het is officieel: Ajax - en niet AZ - bemachtigt het beste Champions League-ticket in Nederland. AZ zal dus eind augustus al aan zijn Europese avontuur beginnen, in de tweede Champions League-voorrondes.

De KNVB besloot eind april om Ajax tot nummer één van het afgebroken Eredivisie-seizoen uit te roepen: de Amsterdammers mogen hierdoor (hoogstwaarschijnlijk) rechtstreeks de Champions League in. AZ was als nummer twee veroordeeld tot het spelen van voorrondes. De Alkmaarders waren het hier niet mee eens en zochten naar juridische mogelijkheden om alsnog het eerste Champions League-ticket op te eisen.

De betrokken partijen verwachtten op maandag 3 augustus bericht van de UEFA over de beroepszaak van AZ. De Europese voetbalbond had zaterdag echter nog steeds niets laten horen, terwijl de loting voor de tweede voorronde al op maandag 10 augustus is. Inmiddels is duidelijk geworden dat AZ zijn hoop kan laten varen. De UEFA heeft via de officiële kanalen de lijst gedeeld met ploegen die maandag de koker in gaan: AZ is één van hen.

De Alkmaarders zijn één van de drie ongeplaatste ploegen in de tweede voorronde voor niet-kampioenen. Viktoria Plzen, Besiktas of Rapid Wien zal de tegenstander zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie