'Ik woog 72 toen ik in de basis stond bij Feyenoord, nu zit ik op 80 kilo'

'Ik woog 72 toen ik in de basis stond bij Feyenoord, nu zit ik op 80 kilo'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 13:56ma 03-08-2020 om 13:56

Wouter Burger is klaar voor het nieuwe seizoen met Feyenoord. Ondanks dat zijn verhuurperiode bij Excelsior binnen twee maanden werd afgekapt door de corona-uitbraak, heeft het hem veel gebracht: de middenvelder heeft tien kilo aan spiermassa gewonnen.

Burger verruilde Feyenoord afgelopen winter op huurbasis voor Excelsior, waar hij zeven wedstrijden speelde. Daarna dook hij de gym in - en het effect is zichtbaar. "Ik ben tien kilo aangekomen in spiermassa in een jaar tijd. Vorig jaar woog ik 72 toen ik in de basis stond bij Feyenoord. Nu zit ik op 80 kilo, met iets lagere vetpercentages", vertelt hij aan RTV Rijnmond.

Toch wil de negentienjarige middenvelder het niet te groot maken. "Leuke dingen, maar het blijven statistieken. Nu moet ik met de bal laten zien dat het mij ook echt een betere speler maakt. Ik merk dat ik sterker ben in duels. Na Haps ben ik ook de snelste speler in de selectie."

Dit seizoen gaat Burger voor zijn kans bij Feyenoord. "Tot nu toe hebben wij vijf middenvelders, dus is er geen ruimte om weg te gaan. Ik wil heel graag spelen en die kans komt er dit jaar. We gaan veel wedstrijden spelen, vooral aan het begin. Die minuten gaan wel komen. Ik ga niet zeggen dat dit meteen als basisspeler is, want ik moet eerst laten zien dat ik er klaar voor ben. Ik ga er alles aan doen om te laten zien dat ik moet spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws