AZ moet zich gang naar CAS besparen: 'Ze zijn in mijn ogen volkomen kansloos'

AZ moet zich gang naar CAS besparen: 'Ze zijn in mijn ogen volkomen kansloos'

03-08-2020 20:07 Laatste update: 20:10
238

AZ wacht vol spanning op het besluit van de UEFA over de verdeling van de Europese tickets, maar mocht het rechtstreekse Champions League-ticket aan Ajax worden toegewezen dan adviseert voetbaladvocaat Jan Kabalt de Alkmaarders niet naar het CAS te stappen.

Kabalt geeft aan dat AZ met een stap naar het CAS waarschijnlijk alsnog 'volkomen kansloos' is. Toch lijkt AZ er alles aan te willen doen om het rechtstreekse ticket binnen te halen. "Maar ze zijn in mijn ogen volkomen kansloos", aldus Kabalt in gesprek met De Telegraaf. De loting voor de Champions League-voorronde is al op maandag 10 augustus, maar dat is volgens Kabalt geen probleem. "Het CAS kan zelfs binnen één dag uitspraak doen – al zal dat niet gebeuren –, maar binnen een week lukt dat zeker. Als AZ de acute spoed kan aantonen én onderbouwen bij het CAS. Met de loting die eraan komt, is dat eenvoudig."

De voetbaladvocaat geeft aan dat AZ het geld beter in eigen zak kan houden én om gezichtsverlies te voorkomen. "De kans van slagen is heel, heel klein. Het CAS zal de UEFA en de KNVB niet in zijn hemd zetten. (...) Áls de KNVB aantoonbaar een apert onjuiste beslissing had genomen door bijvoorbeeld Heracles Almelo tot nummer één van de afgebroken competitie uit te roepen, had er kunnen worden ingegrepen. Het hoogst haalbare voor AZ is nu dat de zaak naar de KNVB wordt terugverwezen. Met het verzoek nog eens naar de besluitvorming te kijken."

Doelsaldo
Mocht het zover komen, lijkt AZ alsnog kansloos. "De reglementen zijn in het nadeel van AZ", vervolgt Kabalt. "Bij een gelijk aantal punten is het doelsaldo beslissend en Ajax heeft het wat dat betreft gewoon beter gedaan. Zelfs áls je – mijns inziens ten onrechte – vindt dat het reglement niet in de uitzonderlijke situatie van het afbreken van de competitie voorziet, dan beslist het bestuur Betaald Voetbal. En dat heeft op verzoek van de UEFA en aan de hand van artikel 17 van het reglement Betaald Voetbal op basis van de sportieve resultaten van het afgelopen jaar Ajax tot nummer één uitgeroepen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie