'In de VS geldt PSV als grote club: dat ik er ben, lees je op veel plekken terug'

'In de VS geldt PSV als grote club: dat ik er ben, lees je op veel plekken terug'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 07:25di 04-08-2020 om 07:25

Chris Gloster mag zich deze week op trainingskamp waarmaken bij de A-selectie van PSV. De jeugdinternational van de Verenigde Staten verruilde Hannover 96 medio 2019 voor PSV, maar speelde tijdens zijn eerste half jaar louter voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.

Het nieuws van zijn 'promotie' is ook in zijn geboorteland niet onopgemerkt voorbij gegaan, laat de linksback weten aan het Eindhovens Dagblad. "In de Verenigde Staten geldt PSV een grote club, dus als ik hier dan bij mag zijn lees je het op best veel plekken terug." Gloster geeft toe dat hij 'best wel verrast' was toen hij hoorde dat hij met de grote mannen mee mocht op trainingskamp. "Ik had al een paar keer meegetraind met de A-ploeg, maar was niet zeker van mijn zaak."

Gloster kwam afgelopen seizoen tot zestien optredens in de Keuken Kampioen Divisie, nu lonkt het echte werk. "Het is de eerste keer dat ik echt een lange periode mee ben en het voelt voor mij alsof ik nu halverwege ben bij PSV. Nu moet ik namelijk mezelf op een hoger niveau laten zien, mijn kansen pakken en zorgen dat ik erbij blijf." Het veeleisende voetbal van de nieuwe trainer Roger Schmidt is in ieder geval geen probleem voor hem. "Het systeem van Roger Schmidt is mooi om als toeschouwer naar te kijken denk ik. Rennen en gegenpressen is ook voor spelers geweldig, het geeft echt iets extra's aan het voetbal. Ik hoop dat we er goede resultaten mee gaan halen."

PSV werkt komend weekend een dubbel oefenprogramma af in Duitsland: zaterdag is SC Verl de tegenstander, één dag later wacht KFC Uerdingen 05. Later in de voorbereiding speelt PSV tegen Vitesse, Willem II en Hertha BSC.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws