Update: AZ heeft twee dagen voor loting nog steeds niets gehoord van UEFA

Update: AZ heeft twee dagen voor loting nog steeds niets gehoord van UEFA

08-08-2020 15:58 Laatste update: 15:56
146

Ajax en AZ zouden eigenlijk maandag weten waar ze aan toe zijn, maar zitten nog even in spanning. De UEFA heeft maandag nog niet laten weten welke Eredivisie-club als eerste is ingeschreven voor de Champions League en welke club moet instromen in de tweede voorrondes.

De deadline voor de Europese inschrijvingen verliep maandagavond. AZ had beroep aangetekend tegen de verdeling van de Eredivisie-tickets en zou maandag dan ook horen of het de plek van Ajax in mocht nemen. De UEFA heeft hier echter nog niets over medegedeeld aan de KNVB, heeft de Nederlandse voetbalbond aan Voetbal International laten weten.

Ajax stond bij het stilleggen van de competitie in punten gelijk met AZ, maar is op doelsaldo uitgeroepen tot nummer één, terwijl AZ het met een plek als runner-up moest doen. Het verschil tussen plek één en plek twee is levensgroot, met het oog op het komende Champions League-seizoen. Zoals het er nu naar uitziet, mag Ajax namelijk rechtstreeks de poulefase in, tenzij Napoli of Olympique Lyon de Champions League wint. AZ daarentegen zal eerst drie voorrondes moeten overleven. De Alkmaarders treffen Besiktas, Viktoria Plzen of Rapid Wien in de voorrondes.

Update: De UEFA heeft nog altijd niets losgelaten over het beroep van AZ, dat via juridische weg probeerde beslag te leggen op het voor Ajax bestemde Champions League-ticket. Directeur Robert Eenhoorn heeft dit voorafgaand aan het oefenduel met Lille OSC bevestigd tegenover Voetbal International. Of de Europese voetbalbond voor maandag 10 augustus nieuws heeft, is nog maar de vraag: dan vindt de loting voor de Champions League-voorrondes plaats.

  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie