Kuipers, Makkelie en assistenten zorgen voor Nederlands tintje in de Europa League

Kuipers, Makkelie en assistenten zorgen voor Nederlands tintje in de Europa League

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 12:58di 04-08-2020 om 12:58

De hervatting van de Europa League zal zonder Nederlandse clubs plaatsvinden, maar heeft toch een Nederlands tintje. Björn Kuipers en Danny Makkelie komen op donderdag 6 augustus in actie, heeft de KNVB dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Kuipers is naar Duisburg gestuurd om het duel tussen Sevilla en AS Roma in goede banen te leiden. Het heenduel stond gepland voor medio maart, maar werd toen afgelast door de uitbraak van het coronavirus: het tweeluik wordt nu beperkt tot één ontmoeting en zal donderdag afgewerkt worden op neutraal terrein. Assistenten Sander van Roekel, Erwin Zeinstra en vierde man Serdar Gözübüyük staan Kuipers bij op het veld, terwijl Pol van Boekel en Dennis Higler het VAR-duo zullen vormen.

Makkelie komt tegelijkertijd iets verderop in Duitsland in actie: Bayer Leverkusen speelt in eigen huis tegen Rangers FC. De ploeg van Peter Bosz mag een 3-1 voorsprong over de streep zien te trekken. Mario Diks en Hessel Steegstra lopen langs de lijn, Bas Nijhuis zal als vierde official fungeren. Jochem Kamphuis en Kevin Blom helpen op afstand mee als VAR.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws