Nederlands tintje bij Brentford in Premier League-strijd: 'Echt, dan word ik gek'

Nederlands tintje bij Brentford in Premier League-strijd: 'Echt, dan word ik gek'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 14:37di 04-08-2020 om 14:37

Halil Dervisoglou maakt zich met Brentford op voor een van de belangrijkste wedstrijden uit de clubhistorie. Dinsdagavond neemt de ploeg het op tegen Fulham. Inzet: een plek in de Premier League volgend seizoen.

Voor Brentford zou promotie betekenen dat de club zich voor het eerst in de historie in de Premier League mag gaan melden. "Het zou geweldig zijn", droomt Dervisoglu in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Nederlander denkt dat het een lastige wedstrijd gaat worden tegen stadsgenoot Fulham. "Geschiedenis schrijven met Brentford zou fantastisch zijn, maar Fulham gaat ons echt niet onderschatten. Het is echt fifty-fifty."

Dervisoglu speelde ruim een jaar geleden nog met Sparta tegen De Graafschap op De Vijverberg. Met een doelpunt had hij een groot aandeel in de promotie van de Rotterdammers naar de Eredivisie. "En zo'n scenario zie ik voor mezelf ook wel voor me op Wembley", droomt hij. "Het winnende doelpunt maken namens Brentford op Wembley, echt, dan word ik gek."

Zeker van een basisplaats is Dervisoglu niet bij Brentford, maar hij pikt als invaller de nodige minuten mee. "Het liefst had ik je nu gezegd dat ik al maanden op rij basisspeler ben hier. Anderzijds is het niet zo dat ik er maar wat bij hang bij Brentford. Op de training kan ik goed aanpikken, pak als invaller mijn minuutjes mee, en in de oefenwedstrijden laat ik me zien met mijn doelpunten. Zodra ik mijn kans krijg in een echte wedstrijd, wil ik 'm pakken."

De wedstrijd tussen Brentford en Fulham begint dinsdagavond om 20:45 uur Nederlandse tijd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws