Excelsior slaat toe bij FC Utrecht: 'Toe aan een nieuwe stap en nieuwe prikkels'

Excelsior slaat toe bij FC Utrecht: 'Toe aan een nieuwe stap en nieuwe prikkels'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 16:05di 04-08-2020 om 16:05

Mitchell van Rooijen wordt door FC Utrecht verhuurd aan Excelsior, bevestigen beide clubs. De middenvelder hoopt in de Keuken Kampioen Divisie ervaring op te doen.

Na twaalf jaar neemt Van Rooijen (tijdelijk) afscheid van Utrecht. Hij kwam in 2008 in de jeugdopleiding terecht en wacht nog op zijn doorbraak in de Domstad. Van Rooijen heeft bij de club nog een contract tot 2023, met een optie op nog een jaar.

"Mitchell heeft de voorbije jaren goede stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij heeft inmiddels 72 wedstrijden aan ervaring in de Keuken Kampioen Divisie in zijn bagage en zijn debuut gemaakt in het eerste elftal", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht.

"Hoewel Excelsior evenals Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt, komt bij het spelen in een eerste elftal een andere dynamiek en druk kijken dan bij het spelen in een beloftenteam", beargumenteert Zuidam. "Mitchell is, volgens ons en hemzelf, met het oog op het voortzetten van zijn ontwikkeling toe aan die nieuwe stap en nieuwe prikkels. We wensen Mitchell een succesvol seizoen toe in Kralingen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Breekt Van Rooijen nog door bij FC Utrecht?

(205 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws