'Doorbraak in Zeefuik-soap: FC Groningen nadert akkoord, Ajax profiteert flink'

'Doorbraak in Zeefuik-soap: FC Groningen nadert akkoord, Ajax profiteert flink'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 16:56di 04-08-2020 om 16:56

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 17:00di 04-08-2020 om 17:00

FC Groningen en Hertha BSC naderen een akkoord over de transfer van Deyovaisio Zeefuik, meldt Voetbal International. Dat is goed nieuws voor de rechtsback, die niets anders wil dan naar Duitsland.

Het mag inmiddels een soap genoemd worden. Zeefuik kan naar Hertha BSC, maar ook naar Southampton. De Engelse club heeft al een tijdje een akkoord met De Trots van het Noorden, daar waar de Duitse club lang achterbleef. Zeefuik had het gevoel dat Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus hem liever naar Southampton zag vertrekken en was allerminst blij met de gang van zaken.

Volgens VI laat 'overeenstemming nu niet lang meer op zich wachten'. Naar verluidt wilde Groningen zes miljoen euro hebben voor Zeefuik. Het is (nog) niet bekend wat Hertha uiteindelijk voor hem gaat betalen. Zeker is wel dat het einde van de soap in zicht is. Zeefuik zou zelfs al in Berlijn zijn om de deal af te ronden.

Overigens kan niet alleen Zeefuik juichen, maar ook Ajax. De Amsterdamse club ontvangt ongeveer de helft van de transfersom. Mocht er inderdaad zes miljoen euro worden betaald, dan krijgt Ajax drie miljoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws