Zeefuik verruilt FC Groningen definitief voor Hertha BSC: 'What zee fuik?'

Zeefuik verruilt FC Groningen definitief voor Hertha BSC: 'What zee fuik?'

06-08-2020 13:02 Laatste update: 13:15
45

De kogel is door de kerk: Deyovaisio Zeefuik heeft zijn droomtransfer te pakken. De rechtsback van FC Groningen ruilt de Eredivisie in voor de Bundesliga, waar hij een meerjarig contract ondertekent bij Hertha BSC.

Groningen en Hertha doen geen mededelingen over bedragen, maar naar verluidt is met de transfer ongeveer vier miljoen euro gemoeid. Groningen heeft bovendien een doorverkooppercentage bedongen. Ajax krijgt de helft van elke euro boven de 300 duizend euro, wat neerkomt op een slordige 1,85 miljoen.

Zeefuik maakte twee jaar geleden de overstap van Ajax naar Groningen. Sindsdien ontwikkelde de 22-jarige rechtsback zich stormachtig. Hij stak niet onder stoelen of banken dat Hertha zijn volgende bestemming moest worden, maar Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus werkte aanvankelijk niet mee én stuurde aan op een meer lucratieve deal met Southampton. Zeefuik had zijn keuze echter al gemaakt.

"Met Deyovaisio hebben we een gepassioneerde professional in huis gehaald, die zich heeft bewezen bij zijn clubs en de jeugdelftallen van Nederland", reageert sportief directeur Michael Preetz op de clubsite. "We zijn blij dat hij bij ons de volgende stap in zijn carrière zet."

Zeefuik is na Alexander Schwolow, die overkwam van SC Freiburg, de tweede versterking van Hertha BSC deze zomer.