'Europese topclubs én Ajax en AZ lopen 'nieuwe Van Dijk' mis: Chelsea heeft beet'

'Europese topclubs én Ajax en AZ lopen 'nieuwe Van Dijk' mis: Chelsea heeft beet'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 18:56di 04-08-2020 om 18:56

Xavier Mbuyamba zet zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk voort bij Chelsea, zo claimt althans The Daily Mail. The Blues zouden de slag om het gewilde Nederlandse talent gaan winnen.

De achttienjarige Mbuyamba verruilde MVV Maastricht vorige zomer voor FC Barcelona. Hij besloot de Catalanen echter al na één seizoen te verlaten, omdat er 'geen goed gevoel voor de toekomst' was, zo legde zaakwaarnemer Carlos Barros in mei al uit. Hij bevestigde aan Voetbal International dat bijna de gehele Europese top achter de verdediger aanzit.

"Chelsea heeft de beste papieren", zei Barros tegen het weekblad. "Zij denken echt dat hij over één à twee jaar in de basis kan staan bij het eerste." Ook Real Madrid, Juventus en Internazionale toonden interesse, bevestigde hij. Zij vissen nu dus achter het net, net als de Nederlandse topclubs Ajax en AZ.

Volgens de Britse boulevardkrant gaat Chelsea definitief aan de haal met 'de nieuwe Virgil van Dijk'. Hoewel manager Frank Lampard vastbesloten is om nieuwe verdedigers aan te trekken, is de kans klein dat de Nederlander meteen deel gaat uitmaken van het eerste elftal. 

VoetbalPrimeur heeft contact gezocht met het management van Mbuyamba. Zij laten weten 'er op dit moment nog niets over kwijt te kunnen'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws