Feyenoord krijgt wél toestemming: 7000 fans in De Kuip voor derby tegen Sparta

Feyenoord krijgt wél toestemming: 7000 fans in De Kuip voor derby tegen Sparta

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 19:29di 04-08-2020 om 19:29

Feyenoord gaat zondag maximaal zevenduizend fans toelaten tijdens de oefenwedstrijd tegen Sparta. De Rotterdamse derby geldt als een eerste belangrijke testcase met het oog op de corona-maatregelen voor het nieuwe seizoen.

Dinsdag ontstond enige verwarring doordat het RIVM bij RTL Nieuws aangaf 'alleen naar Rotterdam te komen als dat strikt noodzakelijk is'. Hiermee ontstond de indruk dat het RIVM specifiek reizen naar Rotterdam afraadt, maar dat is niet het geval.De gemeente zag zich al genoodzaakt om te benadrukken dat het veilig is in de stad.

Feyenoord meldt in een bericht op de officiële website de richtlijnen van de overheid en het RIVM te volgen. Dit betekent dat bezoekers uit één huishouden bij elkaar kunnen zitten in De Kuip. Hetzelfde geldt voor kinderen onder de achttien jaar.

'Oorspronkelijk was 1,5 meter afstand overal en voor iedereen uit veiligheidsoverwegingen de norm in het stadion, maar op basis van structureel overleg met onder meer de gemeente en de veiligheidsregio is inmiddels besloten dat de door de club beoogde extra maatregelen niet noodzakelijk zijn', schrijft Feyenoord.

Feyenoord benadrukt de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten te houden. Eerder kreeg Ajax geen toestemming om fans toe te laten tijdens het treffen met RKC Waalwijk van zaterdag. Beide duels maken deel uit van de FOX Sports Eredivisie Comeback.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws