Van Marwijk steunt De Boer: 'Heb ik ook weleens over mijn schoonzoon gezegd'

Van Marwijk steunt De Boer: 'Heb ik ook weleens over mijn schoonzoon gezegd'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 20:14di 04-08-2020 om 20:14

Bert van Marwijk is verrast dat ook het derde buitenlandse avontuur van Frank de Boer op een mislukking is uitgelopen. De twee werkten tussen 2008 en 2010 samen bij het Nederlands elftal als bondscoach en assistent, met de finale van het WK als hoogtepunt.

Van Marwijk benadrukt in gesprek met Voetbal International dat hij overtuigd is van de kwaliteiten van De Boer als trainer. Hij snapt daarom niet dat het na Internazionale en Crystal Palace ook bij Atlanta United misging voor de ex-coach van Ajax. "Ik kom niet veel verder dan dat er toch ergens een gebrek aan communicatie geweest moet zijn. Want hij is in mijn ogen écht een goede trainer."

Volgens Van Marwijk 'ziet' De Boer het spelletje. "Dat heb ik ook wel eens over mijn schoonzoon (Mark van Bommel. red.) gezegd, die ontgaat ook bijna niets. En Frank zag ook heel erg veel." Hij adviseert zijn voormalig assistent te wachten op een nieuwe kans. "Ik heb ook gelezen dat mensen vinden dat hij op een veel lager niveau misschien nu trainer moet gaan worden. Ik vind dat hij een hoger niveau zeker nog aan moet kunnen. En ik denk ook dat hij daar wel op wacht en die kans gaat ook zeker komen. Maar dat blijft natuurlijk niet, hè."

De internationale top lijkt uit beeld, maar dat is volgens Van Marwijk geen belemmering. "Er zijn nog zo veel mooie en interessante clubs. In de Bundesliga bijvoorbeeld zijn de nummer één tot en met vijftien allemaal interessant. Dat geldt ook voor bijna de hele Premier League en de top van het Championship." Ook Spanje zou gezien zijn verleden goed bij De Boer passen. "En buiten Barcelona en Real Madrid zijn daar ook nog een aantal zeer aantrekkelijke clubs. Er moet zeker nog ruimte voor hem zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws