Baumgartl: 'Ik heb intern bij PSV uitgesproken dat ik het onbegrijpelijk vond'

Baumgartl: 'Ik heb intern bij PSV uitgesproken dat ik het onbegrijpelijk vond'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 07:27wo 05-08-2020 om 07:27

Timo Baumgartl is met nieuw elan begonnen aan de voorbereiding bij PSV. In zijn debuutseizoen verloor de Duitse verdediger, die voor tien miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart, onder interim-trainer Ernest Faber en voorganger Mark van Bommel zijn basisplek.

Baumgartl belandde na een sterke start in Eindhoven tot zijn eigen verbazing op de bank. "Ik ben niet het type mens dat in het verleden blijft hangen, maar maak wel de balans op om op een goede manier verder te kunnen", begint hij in een interview met het Eindhovens Dagblad.

"Vorig jaar raakte ik mijn ritme kwijt nadat er om voor mij onbegrijpelijke redenen plotseling gerouleerd moest worden. En dat terwijl we net in een hele goede serie zaten en gewoon een fijn begin achter de rug hadden. Niet alleen tegen Sporting, maar ook tegen Ajax hadden we bijvoorbeeld goed gepresteerd. Daarna kwamen er wisselingen en verslechterden de resultaten alleen maar."

Baumgartl was niet bij machte het om te draaien. "Ik heb ook naar de trainers uitgesproken dat ik het roteren onbegrijpelijk vond. We waren zo goed begonnen, ik heb het nooit gesnapt. Binnen spreek ik dit soort dingen gewoon uit, recht in iemands gezicht. Zo zit ik in elkaar."

Inmiddels kan Baumgartl weer vooruitkijken. "Ik heb niet alleen met de trainers gesproken over de verslechterde situatie, maar ook met John de Jong (technisch manager, red.). Ik ben hem dankbaar voor zijn luisterend oor in een moeilijke tijd. Ook andere nieuwe spelers hebben veel aan hem gehad."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws