'Thuiskomen' in Eredivisie: 'Lukkien belangrijk, ik had een nieuwe prikkel nodig'

'Thuiskomen' in Eredivisie: 'Lukkien belangrijk, ik had een nieuwe prikkel nodig'

05-08-2020 07:58
12

FC Emmen verraste deze zomer met de komst van Simon Tibbling. De oud-speler van FC Groningen heeft een ambitieus doel met de club uit Drenthe: voor de tweede keer in zijn carrière de KNVB Beker winnen.

Tibbling won de prijs in 2015 met FC Groningen. "Waarom niet, je mag toch dromen?", zegt de 25-jarige middenvelder uit Zweden tegen RTV Drenthe. "Met een gunstige loting, zoals met FC Groningen destijds, zou het zomaar kunnen."

Vorige week tekende Tibbling bij FC Emmen, terwijl hij een doorlopend contract had bij het Deense Brøndby IF. "Ik was gewoon weer toe aan een nieuwe uitdaging", verklaart hij. "Ik heb drie mooie jaren gehad en veel geleerd. Ik heb net als in Groningen een belangrijke prijs gewonnen (Deense beker, red.) en in de Europa League gespeeld, maar ik had een nieuwe prikkel nodig."

Dat de keuze op Emmen viel, was een kwestie van gevoel. "Natuurlijk speelde de aanwezigheid van Dick Lukkien een voorname rol, maar ook de Eredivisie spreekt me nog altijd enorm aan. Of het een soort van thuiskomen is? Ja, zo kan je het wel zien. Ik heb met een aantal spelers een hele leuk tijd gehad bij Groningen en nu speel ik weer met ze. Dat is best speciaal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s