Spanje in de ban van Frenkie de Jong: 'Dé kans om zijn autoriteit te laten zien'

Spanje in de ban van Frenkie de Jong: 'Dé kans om zijn autoriteit te laten zien'

05-08-2020 08:19
51

Veel ogen in Spanje zijn gericht op Frenkie de Jong. De middenvelder uit Arkel (23) speelt komende zaterdag in de Champions League-return tegen Napoli op zijn favoriete positie - kort voor de verdediging.

Het is voor de sportkranten Mundo Deportivo en Marca reden om uit te pakken met meerdere artikelen over De Jong. Volgens MD staat de Nederlander 'aan het roer' in Camp Nou. Marca ziet de wedstrijd tegen Napoli als een 'lakmoesproef' voor de Oranje-international.

Door de schorsingen van Sergio Busquets en Arturo Vidal krijgt De Jong een kans als controlerende middenvelder. In die rol maakte hij vorig seizoen furore bij Ajax. 'Het is voor De Jong dé kans om zijn autoriteit in zijn favoriete rol op het middenveld te laten zien', schrijft Marca. Verwacht wordt dat Ivan Rakitic en Sergi Roberto de andere middenvelders zijn.

Marca vervolgt: 'In zijn eerste veertig wedstrijden voor Barcelona heeft De Jong laten zien dat hij een goede speler is, maar de supporters zijn er niet van overtuigd dat hij de main man op het Barça-middenveld wordt.' MD benoemt de dramatische uitschakeling van Ajax tegen Tottenham Hotspur vorig seizoen. 'Het is De Jong nog een doorn in het oog. Hij zint op revanche.'

De eerste ontmoeting tussen Barcelona en Napoli, kort voor de corona-uitbraak, eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Jong kijkt uit naar de return, meldde hij dinsdag in een interview met Barça TV. "We kunnen in vier wedstrijden de Champions League winnen. Ik ben ervan overtuigd dat we de volgende ronde halen."