'Grote teleurstelling voor oefentegenstander PSV: club wil wedstrijd inhalen'

'Grote teleurstelling voor oefentegenstander PSV: club wil wedstrijd inhalen'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 16:03wo 05-08-2020 om 16:03

De oefenwedstrijd tussen PSV en UNA van afgelopen vrijdag kon niet doorgaan vanwege een coronageval bij de amateurploeg uit Veldhoven, maar bij UNA hopen ze deze wedstrijd alsnog in te kunnen halen. Inmiddels is de gehele selectie 'coronavrij'.

De betrokken UNA-speler mag alweer meetrainen bij de ploeg. Hij ondervond geen klachten na de test en volgens de huidige regelgeving kan hij na drie volledige dagen dan weer aansluiten bij de selectie. Het bestuur van UNA liet in een statement op de clubwebsite al weten zeer teleurgesteld te zijn over de afgelasting. 'De zakelijke feiten kunnen de emotie natuurlijk niet wegnemen die wordt ervaren door de spelers die een unieke belevenis moeten missen, door die ene speler die plotseling geconfronteerd werd met een schokkende mededeling. Soms speelt het toeval een dramatische rol. Het is niet anders.'

UNA-voorzitter Peter Smetsers heeft in gesprek met het Eindhovens Dagblad al aangegeven dat hij hoopt dat de oefenwedstrijd in de toekomst ingehaald kan worden. Het gaat hierbij niet om een wedstrijd deze zomer, maar op een ander moment. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws