Update: Definitief: Real Madrid verhuurt toptalent Kubo

Update: Definitief: Real Madrid verhuurt toptalent Kubo

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 17:23ma 10-08-2020 om 17:23

Real Madrid laat Takefusa Kubo komend seizoen verder rijpen in de Primera División. Het Japanse supertalent wordt verhuurd aan Villarreal, zo meldt AS.

De aankondiging van de deal is slechts een kwestie van tijd, verzekert de Spaanse krant. Real Madrid en Villarreal zaten dinsdag al om tafel en woensdag werden de laatste plooien gladgestreken. Clubs als Granada, Celta de Vigo en Osasuna vissen achter het net, terwijl ook Ajax kortstondig in verband werd gebracht met de negentienjarige dribbelaar.

Volgens AS gaf de aanwezigheid van trainer Unai Emery bij Villarreal de doorslag. De Koninklijke denkt dat de oud-coach van Paris Saint-Germain en Arsenal de juiste coach is om Kubo een volgende stap in zijn ontwikkeling te laten zetten. Bovendien komt El Submarino Amarillo, dat twee à drie miljoen euro voor de huurdeal betaalt, komend seizoen uit in de Europa League na de vijfde plaats in La Liga.

Kubo kwam op huurbasis bij Real Mallorca tot 35 competitieduels, waarvan 23 als basisspeler. Hij was goed voor vier goals en vier assists namens de degradant.

Update: Villarreal heeft de strijd om Takefusa Kubo gewonnen. De Spaanse club huurt de Japanner voor de duur van één seizoen, zo wordt via de officiële kanalen aangekondigd. Ook Ajax werd aan Kubo gelinkt, maar alleen door Spaanse media. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Groeit Kubo uit tot een speler van wereldklasse?

(567 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws