Debuut lonkt voor Xavi Simons: Tuchel haalt Nederlands talent bij selectie

Debuut lonkt voor Xavi Simons: Tuchel haalt Nederlands talent bij selectie

05-08-2020 18:26
14

Voor Xavi Simons lonkt een mijlpaal in zijn nog prille carrière. De zeventienjarige jeugdinternational van Oranje maakt deel uit van de wedstrijdselectie van Paris Saint-Germain voor het oefenduel met Sochaux van woensdagavond.

Mocht Simons minuten krijgen van trainer Thomas Tuchel, dan maakt hij zijn officieuze debuut voor de kampioen van de Ligue 1. De middenvelder staat al enkele jaren te boek als groot talent. Hij speelde eerder in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar verraste vorig jaar vriend en vijand met de overstap naar PSG.

In Frankrijk speelt Simons zijn wedstrijden doorgaans voor het O19-elftal, al mocht hij al wel een paar keer meetrainen met de selectie van Tuchel. De Duitse oefenmeester heeft de Nederlander nu voor het eerst bij de wedstrijdselectie gehaald. Ook Mitchel Bakker is van de partij tegen Sochaux. Beide Nederlanders beginnen op de bank.

Overigens krijgen veel sterren rust. PSG treedt aan zonder Neymar, Ángel Di María, Mauro Icardi, Thiago Silva en Marco Verratti. Daarnaast ontbreekt Kylian Mbappé nog met een enkelblessure.