Gakpo: 'Dat had veel hoger kunnen liggen, ik wil toch de top halen?'

Gakpo: 'Dat had veel hoger kunnen liggen, ik wil toch de top halen?'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 19:02wo 05-08-2020 om 19:02

Cody Gakpo legt de lat hoger in zijn veertiende seizoen bij PSV. De 21-jarige aanvaller mikt op een basisplaats onder de nieuwe trainer Roger Schmidt en neemt geen genoegen meer met zijn zeven goals en zeven assists in het afgelopen Eredivisie-seizoen.

"Iedereen weet inmiddels wel dat Schmidt van hoog druk zetten houdt en dat we bij balverlies snel moeten omschakelen. Daar is zeker al op getraind. Daarnaast hebben we al een paar verschillende formaties doorgesproken", zegt Gakpo tegen Voetbal International. "Wat ik ervan denk? Ik ben erg positief. Ik denk dat dit voetbal mij wel ligt. Het is snel, aanvallend."

"Sowieso is de sfeer heel positief", vervolgt de buitenspeler. "Een nieuw jaar met een nieuwe trainer. Iedereen heeft er weer zin in. Vorig seizoen, wat toch een grote teleurstelling was, hebben we nu echt afgesloten. Het voelt als een nieuwe start." Gakpo was vorig seizoen een lichtpuntje, maar benadrukt dat niemand zeker is van een basisplaats. Zeker voorin is de concurrentie groot. "Dat hoort ook bij een topclub als PSV. Ik ga er alles aan doen om mijn plek te veroveren. Dat kan aan de linkerkant zijn of als één van de twee spitsen."

Gakpo wil hoe dan ook weer een stap zetten. "Vorig jaar geef ik hooguit een zesje. Je kan je eigen prestaties namelijk niet los zien van die van het team. Het kan beter. Of nee, het moet beter. Ik ben behoorlijk kritisch, dat heb ik waarschijnlijk van mijn ouders meegekregen. Op mijn eigen spel is nog het nodige aan te rekenen. Zeven doelpunten en zeven assists zijn mooi, maar dat had echt nog veel hoger kunnen liggen. Het moet beter, constanter. Ik wil toch de top halen?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws