'Werk aan de winkel' voor AZ na drie 1-0's op rij: 'Voor heel het team eigenlijk'

'Werk aan de winkel' voor AZ na drie 1-0's op rij: 'Voor heel het team eigenlijk'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 23:59wo 05-08-2020 om 23:59

De voorbereiding van AZ verloopt tot dusver allesbehalve vlekkeloos, concludeert ook Ramon Leeuwin. De Alkmaarders moesten woensdagavond tegen PEC Zwolle hun derde 1-0 nederlaag op rij incasseren.

Eerder wonnen Racing Genk en FC Utrecht al met het kleinste verschil. "Het is duidelijk dat er gewoon werk aan de winkel is. Maar niet alleen voor de goals, hoor. Dat geldt eigenlijk voor het hele team", liet Leeuwin na AZ-PEC weten aan AZ TV. "Of ik me daar zorgen over maak? Ja, natuurlijk wel. Maar je moet ook kijken naar de voorbereiding en de samenstelling waarin je speelt."

Leeuwin doelde op de afwezigheid van Myron Boadu en Calvin Stengs. "Compliment voor die jongens natuurlijk. Iedereen kan zien dat het twee heel talentvolle jongens zijn, die heel veel goals maken en creëren. Als je die mist... We hebben meerdere goede spelers, maar het is wel duidelijk dat die twee kwaliteit brengen."

AZ oefent nog tegen de Franse clubs Lille OSC en AS Monaco en zal eind augustus in de voorrondes van de Champions League instromen. Op 10 augustus wordt duidelijk wie de Alkmaarders gaan treffen: Besiktas, Viktoria Plzen of Rapid Wien.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe ver komt AZ in de Champions League?

(2507 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws