Internazionale en Manchester United maken transfer Sánchez officieel

Internazionale en Manchester United maken transfer Sánchez officieel

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 11:05do 06-08-2020 om 11:05

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 11:11do 06-08-2020 om 11:11

Alexis Sánchez kan het Manchester United-boek definitief sluiten. Internazionale heeft na de huurperiode van de 31-jarige Chileen besloten om hem permanent over te nemen van The Mancunians.

Sánchez tekent voor drie seizoenen in Milaan. Dat was al aangekondigd in de Italiaanse pers: Inter zou de Europa League-wedstrijd tegen Getafe (2-0 zege) afwachten en vervolgens het transfernieuws wereldkundig maken.

Sánchez kwam in januari 2018 over van Manchester United en werd toen nog binnengehaald als topaankoop: de Chileense aanvaller ging ruim vier ton (!) per week verdienen. Manchester United verhuurde hem het afgelopen jaar aan Internazionale, bleef een deel van dat topsalaris doorbetalen, maar kan Sánchez nu van de loonlijst schrappen. Volgens Britse media neemt men genoegen met een transfersom van vijftien miljoen euro.

Na de coronabreak is Sánchez in bloedvorm: in de laatste tien duels in de Serie A was hij goed voor drie goals en zes assists. Bij Inter speelt de Chileen samen met twee oud-spelers van Manchester United: Romelu Lukaku en Ashley Young.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws