Mauro Júnior mist oude maatje bij PSV: 'We hadden vanaf de eerste dag een band'

Mauro Júnior mist oude maatje bij PSV: 'We hadden vanaf de eerste dag een band'

06-08-2020 07:51
31

Mauro Júnior vecht onder de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt voor zijn kans bij de eerste selectie. Dat doet hij wel zonder zijn maatje Gastón Pereiro, die afgelopen seizoen vertrok naar Cagliari.

"In het voetbal gaan spelers voor hun eigen kansen, zo gaat het nu eenmaal", geeft Mauro aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik mis hem en we spreken elkaar nog veel. We hadden altijd een band, vanaf de eerste dag dat ik naar de A-selectie mocht."

Wedden

Meer odds

Mauro is blij met zijn keuze om vorig seizoen op huurbasis bij Heracles Almelo te gaan spelen. "Vanaf het begin zat ik er voor mijn gevoel lekker in in Almelo", geeft hij aan. Toch keek de Braziliaan uit naar zijn terugkeer naar Eindhoven, waar hij indruk wil maken op Schmidt. "Ik kan op meerdere plaatsen staan en de keuze is aan de coach. Dit is mijn type spel, ik kan hierin excelleren."

"Het is goed dat ik en een aantal andere jonge spelers een tijdje ergens anders is geweest", vervolgt Mauro. "We hebben nu veel meer Eredivisie-ervaring en dat is ook nodig om bij PSV succesvol te zijn. Ik doe mijn best om een kans af te dwingen, zoals ik dat vroeger ook altijd heb gedaan."