Kharchouch: 'Marokkaan of Chinees, Ajacied of Feyenoorder, hier zijn we één'

Kharchouch: 'Marokkaan of Chinees, Ajacied of Feyenoorder, hier zijn we één'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 09:21do 06-08-2020 om 09:21

Reda Kharchouch speelt met Sparta Rotterdam volgend seizoen in de Eredivisie. De aanvaller, die deze zomer de overstap maakte van Telstar, werd al vanaf jongs af aan een grote carrière toegedicht.

Het duurde even voordat Kharchouch zijn weg naar de Eredivisie wist te vinden, maar volgend seizoen is het dan zover. Kharchouch is de nieuwe aanvalsleider van Sparta. "Ook ik heb hulp nodig gehad op weg naar mijn doel", vertelt Kharchouch in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In het verleden kon ik bijvoorbeeld naar NAC, maar mijn toenmalige zaakwaarnemer belemmerde dat omdat hij er financieel niet uitkwam met die club. In Hakim Slimani heb ik nu een zaakwaarnemer die er wél is voor mij. (...) En wie weet waar het toe leidt. Misschien speel ik straks wel bij FC Barcelona", lacht Kharchouch.

De Sparta-spits, een fanatiek Ajax-supporter, speelt in Amsterdam-Oost af en toe nog een potje voetbal met de jongens uit de buurt. "Waar ben je, kleine kakkerlak?!", schalmt het over het pleintje. "Ik ga je een pak slaag geven." Kharchouch geeft aan dat het voor hem niet uitmaakt waar iemand vandaan komt. "Marokkaan of Chinees, Ajacied of Feyenoorder, hier in Oost zijn we allemaal één", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws